Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Marmarabirlik'ten Bursa AK Partiye hayırlı olsun ziyareti

Marmarabirlik

Hidamet Asa başkanlığındaki Marmarabirlik Yönetim Kurulu, geçtiğimiz gün seçilen AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun'u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Hidamet Asa başkanlığındaki Marmarabirlik Yönetim Kurulu, geçtiğimiz gün seçilen AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa beraberinde Başkan Vekili Şevket Karagöz, Yönetim kurulu üyeleri Mustafa İlgen, Kemal Dinç, Osman Bostancı, Enis Edin ve Genel Müdür İbrahim Minareci, hafta sonu gerçekleşen olağan kongrede güven tazeleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Yaklaşık bir saat süren görüşmede Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, siyasi partilerin demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirterek, “Siyasi istikrar eşittir, ekonomik istikrar. Çok geçmişe gitmeye gerek yok. Ülkemiz 90’lı yıllarda siyasi istikrarsızlığının bedelini ekonomik krizlerle ödemiştir. Şimdi ülkemizde istikrar ve güven ortamı hakimdir ve ülke ekonomisine yön veren 500 firma içinde bir kurum olarak bu istikrar ortamının ne denli önemli olduğunu çok iyi biliyoruz.” dedi.
Ardından Başkan Asa Marmarabirlik hakkında kısa bilgilendirmede bulundu: “Biz göreve gelmeden 2010 yılından önce Birlik hep zarar eder konumda idi. 4 yılın sonunda 41 trilyon lira kar eder duruma geldi. Ciromuz 265 milyon liraya yükselirken, 2014 yılını 24 milyon dolar ihracatla kapattık. Bizden önceki dönemlerde üretici ortağın ürün bedelleri en az bir yıl sonra ödenirken, biz bakın bu yıl ortaklarımızı yaşanan rekolte düşüklüğü nedeniyle mağdur etmemek için hem alım kampanyamızı öne çektik, hem de kampanya bitiminde ortaklarımıza olan tüm alım bedellerini ödedik. Devletten 1 kuruş kredi almadan 115 milyon liralık bu ödemeyi de tamamen öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Ayrıca üretici ortaklarımıza yine öz kaynaklarımızdan 22 milyon lira tutarında gübre ve zirai ilaç yardımı tahsisinde bulunduk. AR-GE çalışmalarımızda da yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. MB markasıyla ikinci markamızın raflarda yerini alması için Koç Grubuyla büyük bir iş anlaşması yaparken, diğer taraftan da devlet destekli yatırımlarımızda Türkiye’de ilk defa zeytin atıklarından kendi elektriğimizi üretecek projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu büyümenin ardında yatan neden Marmarabirlik’in tarihinde ilk defa yakaladığı istikrar ve huzur ortamıdır. Biz yönetim olarak bu istikrarın bozulmasına müsaade etmeyiz.”
AKP İl Başkanı Torun: “Marmarabirlik Bursa’nın gözbebeği”
Asa’nın Birlik hakkındaki açıklamalarını ilgiyle dinleyen AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, “Marmarabirlik özellikle sizin yönetiminiz döneminde önemli atılımlar yaptı. Öz kaynaklarından yatırımlarına, markalaşmadan ihracata kadar her alanda büyüyen bir Marmarabirlik var. Doğrusu bu olumlu büyümeyi ilgiyle ve gururla takip ediyor, önemsiyoruz.” dedi.
Ülkedeki istikrar ve güven ortamının Marmarabirlik’te de kurulmuş olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Torun konuşmasını şöyle tamamladı: “Siyasi istikrarın olmadığı bir ülkede ekonomik istikrarı yakalamak mümkün değildir. 4 yıl öncesine kadar zarar eden bir kurumun bugün 41 trilyon lira kar eder duruma gelmesi gerçekten önemsenecek bir durumdur. 41 kere maşallah diyoruz. Demek ki Marmarabirlik bir istikrar ve güven ortamını yakalamış. Bunu sizin başkanlığınızdaki yönetime borçlu olduğunu biliyoruz ve görüyoruz. Zira, önceki yıllarda iç çatışmalarıyla, kongre dönemlerindeki çekişmelerle gündeme gelen, ortaklarına ürün bedellerini ödemede sıkıntı çeken bir Marmarabirlik vardı. Sizin başkanlığınızda bu istikrarsız görüntü gitti. Yakaladığı ekip ruhuyla şimdi hem Bursa hem de ülke ekonomisine yön veren güçlü ve büyük bir kuruluş durumunda. Marmarabirlik bizim gözbebeğimizdir. Marmarabirlik’in başarılarından dolayı Bursa olarak gururlanıyoruz. Biz siyasi iktidara düşen görev de böyle ekonomiye katkı sağlayan istikrarı ve güveni yakalamış kuruluşların arkasında durmaktır.”



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli